Lieksan seurakunnan nimikkolähetit

KAISA JA JUKKA SADEHARJU (Suomen evankelisluterilainen Kansanlähetys SEKL)

Sadeharjut ovat palanneet Suomeen. Kaisa on vielä kuluvan vuoden loppuun Knasanlähetyksen palveluksessa. Jukka on siirtynyt muihin työtehtäviin.

Kirje 10/2022

MARJA ALASTALO (SLS)

Marja asuu Botswanassa ja toimii alueellisena ohjelmapäällikkönä eteläisessä Afrikassa.

”Lähdin Botswanaan 1994 suomalaislasten opettajaksi ja myöhemmin kummilapsityön ohjelmaan Francistowniin. Eteläisen Afrikan kumppaneihin ja työhön tutustuminen eri rooleissa 2015-2020 vuosien aikana johdatteli minut vielä laajempiin ympyröihin Itäisen ja Eteläisen Afrikan alueelliseksi ohjelmapäälliköksi.”

Kirje 9/2022

SIRPA RISSANEN  ( Medialähetysjärjestö Sanansaattajat, SANSA)

Sirpa Rissanen toimii Sat7 mediatyössä.

Kirje 11/2022

JAPANIN INTERNET-työ (Suomen luterilainen evankeliumiyhdistys SLEY)

Internetin kautta tehtävää tavoittavaa ja seurakuntiin kutsuvaa työtä japaninkielellä Suomesta käsin tekee Tiina Latva-Rasku. ”Työskentelin Japanissa v. 2008-2013 seurakuntatyössä ja internet-työssä mieheni kanssa. Nyt teen Japaniin suuntautuvaa tavoittavaa työtä internetin kautta Suomesta.

Vastailen japanilaisten kysymyksiin Raamatusta ja teen sivustoa nimeltä Bible Toolbox, mikä kertoo kristillisen uskon perusasiat yhdeksällä kielellä. Tiedotan internetissä japanilaisten seurakuntien tapahtumista ja mainostan internetin laadukkaita, kristillisiä japaninkielisiä sisältöjä. Pyrin tarjoamaan hyvän ensikosketuksen kristilliseen uskoon ja madaltamaan kynnystä seurakuntaan ja Raamatun lukemiseen.”

syksy 2022

Raamatunkäännöstyön hanke Namibiassa ja Angolassa ( Suomen Pipliaseura)

Suomen Lähetysseura on lopettanut Segezan työn tukemisen Venäjällä.

Lähetyskyntelikkö, jonka kynttilöissä on liekki. Taustalla Lieksan kirkon kirkkosali.