Myynnissä määräala Pielisen rannalta saunamökin kera

Lieksan seurakunta myy tarjousten perusteella määräalan Pielisen rannalta. Määräalalla sijaitsee myös vaatimaton saunamökki. Myynnin pohjahinta on 52 000 euroa.

Kohde sijaitsee vain muutaman kilometrin päässä Lieksan keskustasta, mutta kuitenkin omassa rauhassa. Kävelymatkan päässä ovat Timitran hiihtokeskuksen ladut ja kuntopolut.

Saunamökin kerrosala on 27 m². Rakennus on rakennettu ohuesta hirrestä. Mökin rakennusvuosi on 1961. Mökki myydään kalusteineen.

Määräala kuuluu Pärnänvaaran kiinteistöön (422-415-108-44) ja myynnissä siitä erotetaan kartan mukainen n. 3500 neliön mukainen määräala. Ostaja maksaa määräalan lohkomisesta syntyvät kustannukset.

Kiinteistön alueella on voimassa Pielisen etelä-alueen rantaosayleiskaava.

Kiinteistöllä on tehty jonkinlaiset jätevedenimeyttämisen rakennelmat joskus 1990-luvulla, mutta tästä toimenpiteestä ei ole olemassa yksityiskohtaista dokumenttia.

Seurakunta on vuosittain maksanut tienkäytöstä tiemaksua Suvirannan tiekunnalle 134,32 €. Tuohon tiekunnan maksuun sisältyy kuitenkin myös muita maankäyttömuotoja kuin kesämökki tontteineen sekä myös yksi erillinen kiinteistö. Suvirannan tiekunnan tiealue ei ilmeisesti kokonaan ulotu määräalan käyttämälle tiestölle, joten muitakin tiemaksuja on mahdollista tulla.

Ostajan maksettaviksi koituvat lohkomiskulun lisäksi varainsiirtoverosta, kaupanvahvistajan palkkiosta sekä lainhuudon hakemisesta syntyvät kustannukset.

Kiinteistön myyminen vaatii kirkkohallituksen vahvistuksen, joten ostotarjouksen tekijän kannattaa varautua pitkähköön odotusaikaan varsinaiseen kaupantekemiseen siitä, kun seurakunta on tehnyt kiinteistöstä myyntipäätöksen.

Kohteesta löytyy lisäkuvia etuovi.comin ilmoituksesta

Näyttöä ja lisätietoja voi pyytää puhelimitse numerosta 0400 209 930 tai sähköpostitse osoitteesta henri.maijala@evl.fi.

Tarjoukset tulee toimittaa 20.8.2021 klo 12.00 mennessä osoitteella: Lieksan seurakunta, Taloustoimisto, Mönninkatu 13, 81700 Lieksa. Kuoreen merkintä ”Pielisen tontti”. Seurakunta pidättää oikeuden hyväksyä tai hylätä tehdyt tarjoukset/tarjouksen.

Harvapuustoinen rantamaisema ja grilli

Myynnissä Kalevankadun kerhotila

Lieksan seurakunta myy tarjousten perusteella päiväkerhokäytössä olleen vuonna 1968 rakennetun omakotitalon. Myynnin pohjahinta on 5000 euroa.

Rakennuksen kerrosala on noin 160 m². Rakennus sijaitsee omalla, aidatulla tontilla, jonka pinta-ala on n. 1185 m².

Rakennus on liittynyt kaukolämpöön ja sillä on kunnallinen vesi- ja viemäriliittymä. Ilmanvaihto tapahtuu painovoimaisesti. Rakennukselle on tehty kuntoarvio tammikuussa 2021.

Rakennus on muutettu kerhotilakäyttöön vuonna 1985 ja tuossa yhteydessä siihen on tehty tilamuutoksia (tilamuutokset selviävät pohjapiirroksesta). Mikäli rakennusta haluaa jatkossa käyttää asuinkäytössä, on muutosta varten haettava rakennuslupaa. Rakennuksen käyttötarkoituksen muutosta haettaessa tulee selvitettäväksi mahdolliset rakentamistoimenpidetarpeet muutoksen toteuttamiseksi. Ostajan tulee varautua näistä aiheutuviin lisäkustannuksiin.

Ostajan maksettaviksi koituvat varainsiirtoverosta, kaupanvahvistajan palkkiosta sekä lainhuudon hakemisesta syntyvät kustannukset.

Kohteesta löytyy kuvia etuovi.comin myynti-ilmoituksesta

Näyttöä, lisätietoja ja kuntoarviota voi pyytää puhelimitse numerosta 0400-209 930 tai sähköpostitse osoitteesta henri.maijala@evl.fi.

Tarjoukset tulee toimittaa 16.8.2021 klo 12.00 mennessä osoitteella: Lieksan seurakunta, Taloustoimisto, Mönninkatu 13, 81700 Lieksa. Kuoreen merkintä ”Kalevankatu”. Seurakunta pidättää oikeuden hyväksyä tai hylätä tehdyt tarjoukset/tarjouksen.

Kesämökki myynnissä Pajujärven rannalta

Mökin myynti-ilmoitus löytyy huutokaupat.com-palvelusta. Myyminen tapahtuu palvelun kautta.

Mökki metsän keskellä