Lapset ja perheet

TUKEA VANHEMMUUTEEN

Kirkon varhaiskasvatus tukee kodin kristillistä kasvatusta ja lapsen kokonaisvaltaista kasvua kristillisen ihmiskäsityksen mukaisesti. Toiminnan lähtökohtana on yhteistyö perheiden kanssa kasteessa saadun yhteisen opetus- ja kasvatustehtävän mukaisesti.

TUKEA VANHEMMUUTEEN

Lapsiasiahenkilöitä seurakunnassa

Lieksan seurakunta on nimennyt kaksi lapsiasiahenkilöä pitämään seurakunnassa esillä lasten ja nuorten näkökulmaa heitä koskevissa asioissa.

Lapsiasiahenkilön tehtävänä on:

• Varmistaa, että lasten ja nuorten näkemykset otetaan huomioon toiminnassa ja päätöksenteossa.
  • Edesauttaa lasten ja nuorten kuulemista.
  • Ymmärtää lapsen etuun ja osallisuuteen liittyvät asiat ja varmistaa, että muutkin ymmärtävät!
  • Tehdä tilaa osallisuudelle.
  • Välittää osallisuutta tukevia menetelmiä.

Lapsiasiahenkilönä toimii luottamushenkilö Heli Kilpeläinen ja varhaiskasvatuksen ohjaaja Leena Pääkkönen, ota rohkeasti yhteyttä!

Lue tästä lapsen oikeuksien toteutumisesta kirkossa.

YHTEYSTIEDOT:

Varhaiskasvatuksen ohjaaja Leena Pääkkönen puh 0400 199810

Lastenohjaaja Riitta Könttä / Lastenohjaaja Tarja Könttä puh 0400 591708, kesälomalla 12.8.saakka.

sähköpostiosoitteemme ovat muotoa etunimi.sukunimi@evl.fi

Lastenohjaajat vastaa mielellään kysymyksiin lasten ja perheiden toiminnasta kotiseurakunnassa.

Sivun alalaidassa olevasta linkistä pääset lukemaan Lieksan seurakunnan kasvatuksen kehittämisasiakirjan, joka täydentyy myöhemmin liiteillä

Hyvää lastenkirjallisuutta tarjoaa mm. Lasten Keskus

Turvallista tekemistä verkossa tarjoaa Lastenkirkko