Lapset ja perheet

Kirkon varhaiskasvatus tukee kodin kristillistä kasvatusta ja lapsen kokonaisvaltaista kasvua kristillisen ihmiskäsityksen mukaisesti. Toiminnan lähtökohtana on yhteistyö perheiden kanssa kasteessa saadun yhteisen opetus- ja kasvatustehtävän mukaisesti.

Viikko 48 (25.11-1.12)

Tervetuloa Adventin perhemessuun 1.12. klo 10.00 Lieksan kirkkoon. Messun jälkeen tarjoillaan joulupuuroa ja torttukahvit kirkkoväelle.

Viikko 49 (2-8.12.)

Itsenäisyyspäivänä ei kerhoja

Varhaiskasvatus Somessa

Harjoittelemme digitaalista tiedottamista. Tutustu toimintaamme

FB Lieksan seruakunta, varhaiskasvatus

Instagram Lieksansrkvarhaiskasvatus

tervetuloa tutustumaan ja kommentoimaan! Kiitos

"Lieksan seurakunnan päiväkerho on jo yli 50 vuotias"

Päiväkerhot ovat täydessä touhussa, katso lisää Kerhot

Avoin perhekerho ”Piiperot”

”Piiri pieni pyörii, lapset siinä hyörii…” ja menossa mukana lastenohjaajat Riitta ja Tarja. Kaikille avoin perhekerho kokoontuu tiistai aamuisin klo 9.30-11.00 seurakuntakeskuksen nuorisotilassa. Joka kuukauden 2. tiistai kerhossa vierailee varhaiskasvatuksenohjaaja Leena ja kirkkomuskarikarhu.

Pikkukirkko-perheen puuhailta

Tule tapaamaan Heli-pappia, varhaiskasvatuksen ohjaaja  Leena  sekä lastenohjaajia Riittaa ja Tarjaa seurakuntakeskuksen päiväkerhotilaan keskiviikkoisin Pikkukirkko hetkeen alkaen klo18.00.

Pikkukirkko on ”lapsenkokoinen” jumalanpalvelus. Hetkissä toistuu pienet liturgiset asiat kerrasta toiseen musiikilla ja leikillä siivitettynä. Raamatunkertomukset  kerromme lapsille monin eri tavoin elävöitettyinä. Väliin laulamme ja leikimme lasten virsiä.

Pikkukirkkohetken jälkeen suuntaamme jalkamme nuorisotilaan, jossa lapset voivat yhdessä perheen kanssa puuhailla esim. askartelun äärellä, leikkiä leluilla ym. Tarjoilemme myös pienen iltapalan kaikille kirkkovieraille,

Olet tervetullut toimintaan mukaan!

Syksyn pikkukirkko aikataulu

Pyhäkoulu

Kokoontuu 6.11, 20.11, 4.12, sekä 18.12

Srk-keskuksen päiväkerhotilassa kle 18-19.00

Ohjaajana Liisa Vallius

Lisää pyhäkoulusta

VARHAISKASVATUSPALVELUA

Lieksan seurakunnassa on pitkä perinne päiväkerhon järjestämisessä: toimintaa on järjestetty yli 50  vuotta.
Kirkkohallituksen asiantuntijat ottivat kantaa päiväkerhon puolesta Hesarin mielipidekirjoituksessaan. Lue kirjoitus täältä.

Lapsiasiahenkilöitä seurakunnassa

Lieksan seurakunta on nimennyt kaksi lapsiasiahenkilöä pitämään seurakunnassa esillä lasten ja nuorten näkökulmaa heitä koskevissa asioissa.

Lapsiasiahenkilön tehtävänä on:

• Varmistaa, että lasten ja nuorten näkemykset otetaan huomioon toiminnassa ja päätöksenteossa.
  • Edesauttaa lasten ja nuorten kuulemista.
  • Ymmärtää lapsen etuun ja osallisuuteen liittyvät asiat ja varmistaa, että muutkin ymmärtävät!
  • Tehdä tilaa osallisuudelle.
  • Välittää osallisuutta tukevia menetelmiä.

Lapsiasiahenkilönä toimii luottamushenkilö Heli Kilpeläinen ja varhaiskasvatuksen ohjaaja Leena Pääkkönen, ota rohkeasti yhteyttä!

Lue tästä lapsen oikeuksien toteutumisesta kirkossa.

YHTEYSTIEDOT:

Varhaiskasvatuksen ohjaaja Leena Pääkkönen puh 0400 199810

Lastenohjaaja Riitta Könttä / Lastenohjaaja Tarja Könttä puh 0400 591708

sähköpostiosoitteemme ovat muotoa etunimi.sukunimi@evl.fi

Lastenohjaajat vastaa mielellään kysymyksiin lasten ja perheiden toiminnasta kotiseurakunnassa.

Sivun alalaidassa olevasta linkistä pääset lukemaan Lieksan seurakunnan kasvatuksen kehittämisasiakirjan, joka täydentyy myöhemmin liiteillä

Hyvää lastenkirjallisuutta tarjoaa mm. Lasten Keskus

Turvallista tekemistä verkossa tarjoaa Lastenkirkko