Kaste

KASTEEN SOPIMINEN

Kaste voidaan toimittaa kirkossa, kotona tahi muualla sopimuksen mukaan. Vanhemmilla on oikeus pyytää haluamaansa pappia toimittamaan kaste. Kasteen voi sopia joko kirkkoherranviraston kautta tai kääntymällä suoraan haluamansa papin puoleen. Seurakunnan tiloissa tapahtuva kaste on yksinkertaisinta sopia viraston kautta p 0400 365 575 tai 0400 369 919

Papeille voit soittaa kasteasioissa myös kotiin.

Seurakunta jakaa kastekoteihin iltarukouspussin toukokuusta 2012 alkaen. Jos et ole saanut pussia kastepapilta, voit saada sen kirkkoherranvirastosta.

KETÄ KUMMEIKSI?

Vanhempien tehtävänä on valita lapselle ainakin kaksi kummia. Koska kummin tehtävänä on tukea kodin antamaa kristillistä kasvatusta, kummeilta edellytetään, että he ovat "konfirmoituja, elämässään nuhteettomia evankelisluterilaista uskoa tunnustavan kirkon jäseniä". Kirkosta eronnutta tahi rippikoulun käymätöntä seurakunnan jäsentä ei voi nimetä kummiksi. Kahden luterilaisen kummin ohella voi kummina olla myös muuhun kirkkomme kasteen hyväksyvään kirkkokuntaan kuuluva henkilö.

Toivottavaa on, että kummit ovat mukana kastetilaisuudessa. Poissaolo ei kuitenkaan ole kummiuden este. Elleivät kummit ole paikalla, tarvitaan kaksi muuta todistajaa.

VIRRET KRUUNAAVAT KASTEJUHLAN

Tommi Kalenius Band on soittanut versiot rakastetuimmista kastevirsistä. Ne on julkaistu oheisesta linkistä löytyvällä nettisivulla. Tarkoituksena on helpottaa Sinua kastejuhlan suunnittelussa. Voit siis kertoa kastepapille omat suosikkivirtesi ja tulostaa sanat juhlaväelle. Tutustu virsiin täällä.