Pankakoski

Pankakosken työkeskuksen on suunnitellut arkkitehti Veijo Martikainen vuonna 1961. Työkeskuksen rakentamiseen päästiin heti kesällä 1961 ja rakennus otettiin vastaan kesällä 1962. Pankakosken työkeskuksen vihki Kuopion hiippakunnan piispa Olavi Kares lokakuun 28. päivänä 1962.

Työkeskusrakennuksen lisäksi rakennusryhmään kuuluu aidattu sisäpiha, kellotorni ja kolme huoneistoa käsittävä asuntorakennus. Työkeskusrakennuksen pohjapinta-ala on 400 m2 (kerrosala on 888 m2 ja kuutiotilavuus 3720 m3) ja asuinrakennuksen 200 m2. Rakennusten yhteistilavuus on n. 5200 m3. Pääurakoitsijana toimi Rakennusliike Antikainen Lieksasta ja aliurakoitsijoina Vesijohtoliike Huber Joensuusta ja Lieksan Sähkö Oy. Enso-Gutzeit Oy lahjoitti 0,88 ha suuruisen tontin työkeskusta varten.

Työkeskusrakennuksessa on erilliset kirkkosali, jossa on 118 istuinpaikkaa ja seurakuntasali, jossa noin 90 sekä kerhohuone noin 25 istuinpaikkaa. Kirkkosali ja seurakuntasali saadaan yhteiskäyttöön liikkuvan väliseinän ansiosta. Kun mukaan luetaan vielä urkuparvi, mahtuu tiloihin yhteensä noin 300 henkeä. Kirkkosalin punahonkaiset penkit on valmistanut Ovila Oy, saarnatuolin ja alttarin Pankakosken tehdas.

Kirkkosalin kanssa samassa tasossa ovat keittiö ja sakaristo. Pohjakerroksessa ovat kerhohuoneet harrastustoimintaa varten.

12 äänikertaiset urut ovat Kangasalan urkutehtaan valmistamat.