Lieksan kirkko

Lieksan kirkko, joka vihittiin käyttöön 28.11.1982 on Pielisjärven seurakunnan pääkirkko. Kirkon ovat suunnitelleet arkkitehdit Raili ja Reima Pietilä. Kirkko on rakennettu samalle paikalle, jolla sijaitsi v. 1979 tulipalossa tuhoutunut C L Engelin suunnittelema arvokas puukirkko.

Samettiset kirkkotekstiilit on suunnitellut ja käsinpainantamenetelmällä valmistanut tekstiilitaiteilija Päikki Priha.

36-äänikertaiset urut on rakentanut Kangasalan urkutehdas. Urkujen musiikillinen suunnittelu on professori Enzio Forsblomin, jonka työn lähtökohtana on ollut klassinen urkutyyppi.

Kirkko sijaitsee Lieksanjoen rannalla ja sitä ympäröi luonnonkaunis kirkkopuisto sankarihautausmaineen. Kirkkopuistossa on myös vanha ortodoksinen tsasouna.

Kirkko on avoinna 5.6. - 6.8.2017 klo 10-16