Musiikki

Nuotta kirkkorannassa

Kalevi Kiviniemen urkukonsertti 4.9. klo 19 Lieksan kirkossa

"Herra on minut pelastanut, hänen ylistystään soi meidän soittomme hänen pyhäkössään kaikkina elämämme päivinä." Jes. 38:20

Ahkerasti maailmaa kiertävä urkumaestro Kiviniemi soittaa juhlakonsertin Lieksassa

Kansainvällisten arvioiden mukaan aikamme merkittävimpiin muusikoihin kuuluva urkutaiteilija Kalevi Kivinemi soittaa 4.9. reformaation juhlakonsertin 'J.S. Bach ja muita mestareita' uskonpuhdistuksen 500-vuotis-juhlavuoden kunniaksi Lieksan kirkossa.

Konserttiurkuri Kalevi Kiviniemi lukeutuu maailman huippu-urkureiden terävimpään kärkeen. Hän on konsertoinut useaan otteeseen Pariisin Notre-Dame -katedraalissa ja Saint-Clotilde -basilikassa sekä levyttänyt Orléansissa ja Rouenissa historiallisilla Cavaillé-Coll-uruilla. Kiviniemi on konsertoinut Euroopan lisäksi mm. USA:ssa, Kanadassa, Venäjällä, Aasiassa, Australiassa ja Filippiineillä.

Tälle vuodelle Kiviniemi on saanut varsinaisen ulkomaisten konserttikutsujen vyöryn, useat paikoista ovat maailman merkittivimpiä konserttitaloja, kuten Leipzigin Gewandhaus, Moskovan Tšaikovski-sali, Korean Sejong Art Center Soulissa sekä "urkureiden" mekka, Pariisin Notre Dame.

Kalevi Kiviniemi on tehnyt yli 160 levytystä ja saanut lukuisia levypalkintoja, mm. kaksi kulta- ja yhden platinalevyn. Hänet valittiin ensimmäisenä suomalaisena Kukauden taiteilijaksi Japanissa vuonna 1998 Musashino Cultural Foundation'in toimesta yhdessä Camilla Nylundin kanssa. Vuonna 2001 Kiviniemi sai Suomessa Janne-palkinnon parhaasta suomalaisesta soololevystä ja vuonna 2009 vastaanotti maamme merkittävimmän musiikkipalkinnon, Säveltaiteen valtionpalkinnon. Vuonna 2012 hänet lyötiin ritariksi Chevalier OCM -arvonimellä. Pro Cultura Tavastica et Fennica -mitalin hän vastaanotti vuonna 2014.

Lieksan konsertissa kuullaan mm. J.S. Bachin sekä hänen aikalaistensa Leipzigin Tuomas-kirkon urkureiden Pachelbelin ja Händelin teoksia reformaation 500-vuotisen juhlan kunniaksi.

Konsertin yhteydessä myynnissä taiteilijan levyjä. Kaikki maksut käteisellä.

JUHLAKONSERTTI "J.S. Bach ja muita mestareita - reformaatio 500 v."
Kalevi Kiviniemi, urut
Ma 4.9.2017 klo 19 Lieksan kirkko
Ohjelma 10€

Lieksan seurakunnan musiikkityössä kuorot ovat keskeisellä sijalla. Seurakunnassamme on kaksi kuoroa, Nuotta ja Pielisjärven kirkkokuoro. Kuorot kokoontuvat viikottain harjoituksiin ja laulavat messuissa ja muissa seurakunnan tilaisuuksissa. House Band tuo rytmiä ja meininkiä toimintaan.

Musiikkityön yhtenä tavoitteena on jumalanpalveluselämän rikastuttaminen musiikin keinoin. Jos haluat olla siinä mukana omilla laulun tai soiton lahjoillasi, ota yhteyttä!

Musiikkityöstä vastaavat kanttorit:

Riitta Lehtimäki p. 0400-501788 (Nuotta)

Svetlana Perttu p 040 702 2814 (Kirkkokuoro)

Elina Vitri p 040 561 6028 (Houseband)