Aikuistyö

Aikuistyön tavoitteena on järjestää ja kehittää erilaisia toimintoja ja tapahtumia erityisesti työikäisen väestön tavoittamiseksi ja heidän seurakuntayhteytensä lujittamiseksi. Tavoitteena on vahvistaa kristityn identiteettiä ja elää ajassa mukana erilaisia toimintatapoja etsien, perinteet huomioiden ja niitä kunnioittaen.

Seurakuntaan on koulutettu maalikkoja rovastikunnallisesti, jotka ovat apuna tapahtumissa ja tilaisuuksissa ja järjestävät myös itse osin toimintaa.

Aikuistyö järjestää vuosittain perinteisesti ekumeenisen rukousviikon, seuroja ja Raamattuiltoja . Mm. Sanan ja rukouksen iltoja, Naisten päiviä ja kasvupäiviä järjestetään mahdollisuuksien mukaan. Ryhmätoiminnasta voi mainita mm. Raamattu- ja rukousillat.

Kristillinen toipumisryhmä, Krito, tarjoaa turvallisen paikan oman elämän hahmottamiseen ja ongelmien työstämiseen. Krito-ryhmä on sielunhoidollinen vertaistukiryhmä, jossa on mahdollista opetella puhumaan omista kokemuksista ja tunteista. Jokainen on ryhmässä itseään varten.  Krito-ryhmä antaa mahdollisuuden turvallisessa ilmapiirissä pysähtyä kohtaamaan elämänsä menneisyyden ja nykyisyyden kipukohtia sekä käymään läpi omaa elämäntarinaansa.

Työskentelymenetelminä on oman tarinan kertominen, toisten tarinoiden kuuleminen ja rukous. Ryhmän jäsenet sitoutuvat noudattamaan ryhmän sääntöjä, joita on ehdoton luottamuksellisuus, ajan jakaminen tasan ja toisen kuunteleminen ilman neuvomista. Työskentelyn apuna käytetään työkirjaa.

Seuraavan ryhmän alkamisesta ilmoitetaan myöhemmin.